Kako izgleda postavljanje keramičkih ljuskica?

Prije početka brušenja, uzima se digitalni otisak zubi koji se šalje u dentalni laboratorij kako bi se tamo kreirao vaš novi idealni osmijeh. Laboratorij obrađuje skenirani otisak te uz fotografije vašeg lica i trenutne situacije u ustima, kreira idealno rješenje. Stomatolog uz pomoć privremenih ljuskica, koje izrađuje na temelju izrađenog idealnog modela, lijepi privremene ljuskice na vaše zube kako bi dobili pravi dojam svog novog osmijeha.

U ovoj fazi pacijent u konzultaciji sa stomatologom može napraviti bilo kakvu izmjenu sve dok u potpunosti ne bude zadovoljan viđenim. Nakon toga, krećemo s uklanjanjem tankog sloja cakline vođeni prethodnom simulacijom, čime se maksimalno čuva zubno tkivo na čije će mjesto kasnije doći ljuskica.

Po brušenju uzima se otisak koji se šalje u dentalni laboratorij skupa s uputama i s točnom nijansom željene boje zuba. Privremena ljuskica stavlja se za vrijeme čekanja konačne, tako da možete normalno funkcionirati do kraja izrade završnog rada. Po povratku konačne ljuskice iz laboratorija, zub se premazuje otopinom koja služi kao vezivo zuba i ljuskice. Cement se koristi kako bi ljuskica pravilno prionula na zub.