Proteza na implantatima

 

Pacijenti se često susreću sa problemima noseći totalnu protezu, mnogi se nikada ne naviknu na nju. Pacijenti koji nose klasičnu protezu koja nije fiksirana na dentalnim implantatima znaju kakvi se sve problemi mogu pojaviti.

Totalne proteze frustrirajuće su za pacijente iz nekoliko razloga. Vremenom zbog sve jače resorpcije kosti postaju labave, te tako svojim pomicanjem stvaraju osjećaj nelagode u ustima. Sve navedene probleme moguće je riješiti fiksiranjem proteze na dentalne implantate u gornjoj i donjoj čeljusti.

Najbolje rješenje za sve pacijente koji iz bilo kojeg razloga ne mogu prihvatiti totalnu protezu preporučujemo protezu na implantatima. Kao što i sam naziv govori proteze na implantatima, su zubne proteze koje se pričvršćuju na zubne implantate. Dentalni implantat je mali titanski vijak koji se fiksira u kost, a na vanjskom dijelu ima element na koji se pričvršćuje proteza.

Potpuno bezubi pacijenti, koji se ne mogu nositi sa totalnom protezom, mogu ugradnjom manjeg broja implantata riješiti svoj problem. Kako bi se proteza fiksirala za implantate potrebno je u gornju čeljust ugraditi četiri, a u donju čeljust dva implantata, te se na ovaj način se uz vrlo mali broj implantata postiže jako stabilno i funkcionalno protetsko rješenje.

Proteza na implantatima preporuča se kod pacijenata koji su u potpunosti bezubi, a širina njihove kosti u čeljusti dozvoljava ugradnju implantata. Prednosti proteza na implantatima su mnogobrojne,  pružaju maksimalnu stabilnost, omogućuju normalnu funkciju žvakanja sve vrste hrane, govor se normalizira, smanjena je iritacija sluznice. Kvaliteta života pacijenata se poboljšava.

Postupak ugradnje implantata je jednostavan, izvodi se u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolan. Proteza se lako skida i stavlja tako da se higijena vrlo lako održava.

 

Ugovorite besplatni pregled

Zdrav osmijeh počinje ovdje!
Denis Richard, Google recenzija - Futura

Denis Richard

The very best in health and technical experience at the European level.
Patricia Šeremet, Google recenzija - Futura

Patricia Šeremet

Posebno me oduševila mogućnost da sam kranji rezultat već mogla vidjeti prije brušenja zubi i stavljanja ljuskica i krunica.

Česta pitanja