Alveotomija

Kirurgija

Alveotomija

Sigurnost, funkcionalnost i estetika osmijeha
Alveotomija je važan stomatološki postupak koji se koristi za uklanjanje kosti koja okružuje zubni alveol (zubno ležište) radi liječenja različitih stanja, uključujući upalu desni, impakciju zuba ili pripremu za postavljanje dentalnih implantata. Uklanjanje oštećenog tkiva može poboljšati opće stanje oralnog zdravlja, smanjujući rizik od daljnjih komplikacija poput parodontalnih bolesti ili infekcija.
Ugovorite terminBrzo odgovaramo!

Alveotomija je kirurški postupak koji se koristi za uklanjanje ili remodeliranje alveolarne kosti. Alveolarna kost je kost koja okružuje i podržava zube.

Oralno zdravlje je neophodno za funkcionalnost i estetiku osmijeha.

Alveotomija se obično izvodi kako bi se riješili određeni stomatološki problemi, kao što su:

  • Impaktirani zubi: Kada zub nije izrastao ili iznikao pravilno, alveotomija može biti potrebna za uklanjanje dijela alveolarne kosti kako bi se omogućio pristup i uklanjanje impaktiranog zuba.
  • Periodontalna bolest: Napredna periodontalna bolest može rezultirati gubitkom alveolarne kosti oko zuba. Alveotomija se može koristiti za uklanjanje oštećenog ili inficiranog dijela alveolarne kosti kako bi se spriječilo daljnje propadanje zuba.
  • Priprema za protetske ili ortodontske postupke: Ponekad je potrebno ukloniti dio alveolarne kosti kako bi se omogućila primjena proteza ili pravilna postavka zuba tijekom ortodontskog liječenja.

Alveotomija se obično izvodi uz lokalnu anesteziju kako bi se smanjila bol i nelagoda za pacijenta. Nakon postupka, pacijentima se obično preporučuje određena njega kako bi se osiguralo pravilno cijeljenje rane i oporavak.

Zakažite termin i prepustite se u sigurne ruke naših dentalnih stručnjaka!

 

Ugovorite besplatni pregled

Zdrav osmijeh počinje ovdje!
Kristina Jamičić, Google recenzija - Futura

Boris Klabucar

Dr. Mato, Dr. Elia, and their team are infinitely kind and professional.
Ellmakiss, Google recenzija - Futura

Ellmakiss

Dođeš s osmijehom, izađeš s još ljepšim i iskrenijim.

Česta pitanja