Navođena implantologija

preciznost ugradnje implantata
Navođena implantologija je revolucionarna metoda u svijetu dentalne medicine. Ovaj pristup ugradnje dentalnih implantata temelji se na preciznom planiranju i tehnološki naprednim postupcima kako bi se osigurao optimalan estetski i funkcionalni rezultat. Kroz četiri detaljno objašnjene faze, upoznat ćemo vas sa svakim korakom ovog sofisticiranog procesa, od početne analize do izrade gotove krunice. Naša stranica će vam pružiti sve potrebne informacije kako bi razumjeli prednosti i proces navođene implantologije te kako ona može unaprijediti vaš osmijeh i kvalitetu života.
Alt
 

1. Faza:

Analiza

Klinički Pregled, Ct Snimka, Scan Čeljusti, Fotografije
Navođena implantologija suvremeni je standard ugradnje implantata, gdje se ugradnja planira prema položaju budućeg zuba u čeljusti, a ne isključivo prema kosti. Na ovaj način osigurava se pravilan položaj i prijenos sila na implantat. To osigurava dugotrajan i uspješan rezultat terapije. Za točan plan i dijagnozu potrebni su nam intraoralni sken i CT snimka dijela čeljusti u koji se ugrađuje implantat.
Alt
 

2. Faza:

Planiranje

Izrada kirurške vodilice i privremenog zuba
U softwareu se spajaju sken i CT. Modelira se buduća krunica te se pozicionira implantat na osnovu položaja krunice, zubnog mesa i čeljusne kosti. Izrađuje se kirurška vodilica koja vodi svrdla za preparaciju ležišta implantata. Na taj način eliminiraju se greške koje mogu nastati pri ugradnji slobodnom rukom i moguće ozljede vitalnih struktura unutar čeljusti kao što su mandibularni živac ili maksilarni sinus.
Alt
 

3. Faza:

Kirurški zahvat

Bez ili s minimalni rezom
Pravilno planiranje nam omogućuje ugradnju implantata bez reza ili s minimalnim rezom, što pacijentu znatno smanjuje bolove i nelagodu nakon zahvata. Zbog pravilnog planiranja, na terminu ugradnje implantata već imamo spremnu i privremenu krunicu koju postavljamo na implantat odmah pri ugradnji. Time se osigurava pravilno zarastanje zubnog mesa oko implantata i krunice te predvidljivo cijeljenje rane.
Alt
 

4. Faza:

Izrada gotove krunice

Osmijeh počinje ovdje
Na idućem terminu, koji se dogovara nakon što prođe potrebno vrijeme oseointegracije implantata, uzima se intraoralni sken položaja implantata na osnovu kojeg laboratorij izrađuje gotov protetski rad. Konačne krunice i mostovi se vijcima pričvršćuju za implantate, što nam osigurava mogućnost odvijanja i korekcije bilo kada u budućnosti.
Luka Babic fb osvrt Futura

Luka Babić

Izrazito profesionalani i susretljivi.
Ivan Lasic, Google recenzija - Futura

Ivan Lasic

Osjećali smo se potpuno ugodno i u sigurnim rukama.

 

Ugovorite besplatni pregled

Zdrav osmijeh počinje ovdje!