Retaineri

Ortodoncija

Retaineri

Očuvanje vrhunskih rezultata ortodontske terapije
Retainer je ortodontski uređaj u obliku udlage koji se koristi nakon uklanjanja fiksnih ili mobilnih bravica kako bi se održao postignuti položaj zubi i spriječilo vraćanje u prvotni položaj. Redoviti posjeti stomatologu omogućuju praćenje stanja retainera i pravovremeno otkrivanje bilo kakvih problema.
Ugovorite terminBrzo odgovaramo!

Nakon što se zubi isprave pomoću bravica, retainer pomaže u održavanju postignutih rezultata. Redovito nošenje retainera osigurava da se zubi ne vrate u svoj prvobitni, nepravilni položaj. Retainer ne samo da održava položaj zubi, već također pomaže u stabilizaciji čeljusti i potpornih struktura. To smanjuje rizik od ponovnog pomicanja zubi i promjena u zagrizu.

Nošenjem retainera, smanjuje se rizik od ponovnog razvoja nepravilnosti zubi, kao što su rotacija ili pomicanje.

Vrste retainera:

  • Fiksni retainer: Fiksni retainer sastoji se od tankog žičanog materijala koji se pomoću bravica ‘kači’ na unutarnju stranu prednjih ili stražnjih zubi. On pruža stabilnost i održava položaj zubi bez potrebe za skidanjem.
  • Mobilni retainer: Mobilni retainer je izrađen od prozirnog plastičnog materijala i može se lako skinuti i staviti. Ovaj tip retainera praktičan je za nošenje tijekom dana i lako se održava.

Zakažite termin i čuvajte svoj osmijeh!

 

Ugovorite besplatni pregled

Zdrav osmijeh počinje ovdje!