Backward Planning protokol

U protetici
Backward planning u protetici postavlja krajnji cilj na početku procesa, usmjeravajući liječenje prema estetskom i funkcionalnom rezultatu. Proces obuhvaća četiri faze: počinje kliničkim pregledom, a zatim slijedi idejni projekt. Određivanje željenih zuba vodi do mock up-a, koji omogućuje idealni položaj i debljinu materijala uz minimalno brušenje uz štednju zubne strukture. Brušeni zubi se skeniraju intraoralnim scannerom za laboratorijsku obradu. Postupak je bezbolan, brz, precizan i ugodan za pacijenta.
 1. Analiza
Backward Planning protokol, početak
2. Mockup
Mockup
3. Prototip
Prototip
4. Gotov rad
Gotov rad
  Alt
   

  1. Faza:

  Analiza

  Klinički Pregled, Ct Snimka, Scan Čeljusti, Fotografije

  Pregled u našoj ordinaciji sastoji se od kliničkog dijela, gdje se pregledava opće stanje zubi i parodonta te analizira zagriz pacijenta. Nakon pregleda, pacijent se vodi na rendgen te se, ovisno o indikaciji, snima ortopan ili CT snimka čeljusti. Sljedeći korak je intraoralni sken - digitalni otisak kojim se u računalo prenose obje čeljusti pacijenta, njihov međusobni odnos, tj. zagriz te funkcijske kretnje čeljusti.

  Zadnji korak pregleda su fotografije lica i zubi pacijenta, čime se tehničaru daju svi potrebni podaci za kreiranje vašeg budućeg osmijeha. Tehničar zatim u računalu povezuje intraoralni sken i fotografije pacijenta te na fotografijama buduće zube koji najbolje odgovaraju licu i fizionomiji pacijenta. Na taj se način svakom slučaju pristupa potpuno individualno i niti jedan pacijent ne dobiva iste zube.

  Alt
   

  2. Faza:

  Mockup

  Idejni projekt

  Ova faza najbitnija je u terapiji i izradi budućeg osmijeha. Na drugom terminu pacijentu izravno u ustima prezentiramo njegov budući osmijeh koji je osmislio dizajner. Pomoću silikonskih šablona, dizajn se prenosi u usta pacijenta, čime dobivamo Mock up - idejni projekt budućih zubi.

  Na ovaj način pacijent može uživo vidjeti što će dobiti na kraju terapije. U ovoj fazi doktoru možete iznijeti sve svoje želje i sugestije te zajedno s njim oblikovati budući osmijeh. Kada se svi složimo da je to osmijeh s kojim smo zadovoljni, dizajn prenosimo u laboratorij pomoću intraoralnog skenera i on služi tehničaru kao dizajn konačnog rada. Na ovaj način pacijenti mogu biti sigurni da će dobiti točno onakav osmijeh kakav su željeli.

  Alt
   

  3. Faza:

  Prototip

  Finalne provjere

  U ovom posjetu, pacijent dolazi na probu prototipa - plastične kopije budućeg protetskog rada. Ova faza služi za provjeru oblika, položaja zubi i zagriza te eventualne korekcije, ako su potrebne.

  Na ovaj način izbjegavamo veće korekcije u materijalu gotovih zubi, čime se osigurava da pacijent dobije što bolji konačni protetski rad.

  Alt
   

  4. Faza:

  Gotov protetski rad

  Osmijeh počinje ovdje
  Nakon odobrenja prototipa, laboratorij izrađuje gotov protetski rad prema istom dizajnu koji je pacijent odobrio u fazama mock up-a i prototipa. Na ovaj način osiguravamo da svaki pacijent dobije točno ono što očekuje još od samog početka terapije.
  Tamara Medenica, Google recenzija - Futura

  Tamara Medenica

  Hvala na svemu, jedno iznimno iskustvo.
  Ellmakiss, Google recenzija - Futura

  Ellmakiss

  Dođeš s osmijehom, izađeš s još ljepšim i iskrenijim.

   

  Ugovorite besplatni pregled

  Zdrav osmijeh počinje ovdje!