Apikotomija

Kirurgija

Apikotomija

Sigurnost i očuvanje zubi
Apikotomija je ključni kirurški zahvat koji se primjenjuje u slučajevima kada standardno endodontsko liječenje nije bilo uspješno ili kada su prisutne komplikacije kao što su ciste ili apscesi. Intervencija uključuje uklanjanje vrha korijena zuba zajedno s inficiranim tkivom kako bi se spriječilo daljnje širenje upale i osiguralo očuvanje zdravlja vaše usne šupljine.
Ugovorite terminBrzo odgovaramo!

Apikotomija je kirurški stomatološki zahvat koji se koristi za liječenje infekcija ili komplikacija na vrhu korijena zuba. Ovaj postupak se obično primjenjuje kada konvencionalni endodontski tretmani, kao npr. liječenje korijenskih kanala, nisu uspješni ili nisu mogući.

Budući da je minimalno invazivna procedura, oporavak nakon apikotomije je obično brz i ne zahtijeva puno vremena.

Tijekom apikotomije, stomatolog ili oralni kirurg pristupa korijenu zuba kroz malen rez u zubnom mesu. Zatim se uklanja mali dio vrha korijena zajedno s eventualnom infekcijom ili oštećenjem. Nakon toga, korijenski kanal se čisti, sterilizira i puni s predviđenim materijalom kako bi se spriječila daljnja infekcija, a zubno meso se pažljivo zatvara šivanjem.

Apikotomija se također koristi i za liječenje zuba na kojima je provedena endodontska terapija ali su se problemi nastavili ili su se pojavili nakon tretmana. Ovaj postupak može pomoći u očuvanju zubi.

Zakažete svoj termin i poduzmite korake ka očuvanju zdravlja vašeg osmijeha.

 

Ugovorite besplatni pregled

Zdrav osmijeh počinje ovdje!
Ellmakiss, Google recenzija - Futura

Ellmakiss

Dođeš s osmijehom, izađeš s još ljepšim i iskrenijim.
Mirna Titlić, Google recenzija - Futura

Mirna Titlić

Nemaš osjećaj da si došao stomatologu.

Česta pitanja