Potpuno keramički mostovi

 

Razvojem novih sustava keramike, danas je moguće napraviti trajne i čvrste mostove bez korištenja metalne osnove. Na prednjim zubima mogu se izraditi mostovi od potpune keramike koji estetski u potpunosti nadomještaju prirodan izgled zuba.

Potpuno keramičkim mostovima se može premostiti prostor od jednog zuba. To znači da potpuno keramički mostovi mogu sadržavati maksimalno 3 člana. Sve prednosti koje imaju potpune keramičke krunice vrijede i za ovu vrstu mostova. Za veće raspone te za mostove na stražnjim zubima (kutnjacima) koriste se potpuno keramički mostovi koji kao osnovu sadrže cirkon.

Cirkon je materijal koji je bijele boje te ima izvanrednu čvrstoću. Brojnim istraživanjima je dokazano da ne izaziva nikakav štetni učinak na organizam te u kontaktu sa kostima i mekim tkivima nema nikakve nepoželjne ili alergijske reakcije. Osim za izradu konstrukcije mosta, od cirkona se mogu izraditi  implantati i nadogradnje. Na cirkonskoj konstrukciji ne nakupljaju se naslage i olakšano je čišćenje, te sprječava pojavu bolesti zubnog mesa i parodonta.

Cirkonska konstrukcija se može izraditi vrlo precizno računalnom CAD/CAM tehnologijom. Skenirani model prosljeđuje se na računalo, te tehničar u posebnom programu modelira strukturu koja se zatim izrezuje iz cirkonskog bloka. Na dobivenu strukturu se zatim nanose slojevi keramike i postiže se prirodna estetika zuba. Zbog svoje bijele boje, na koju se nanose slojevi keramike, cirkonom se može postići živa, prirodna boja zuba.

 

Ugovorite besplatni pregled

Zdrav osmijeh počinje ovdje!
ruža obadić, Google recenzija - Futura

Ruža Obadić

Od 2016. sam njihov pacijent. Vrhunski tim stručnjaka.
Denis Richard, Google recenzija - Futura

Denis Richard

The very best in health and technical experience at the European level.

Česta pitanja