Endodontsko liječenje zuba

Konzervativa, preventiva

Endodontsko liječenje zuba

Zdrav osmijeh je najprivlačniji osmijeh
Endodontsko liječenje je ključno za očuvanje prirodnih zubi, a mi u Futura Dent Estetici posvećeni smo pružanju vrhunskih endodontskih usluga kako bismo vam osigurali trajne rezultate i zajedno stvorili plan liječenja koji će odgovarati vašim potrebama i ciljevima.
Prepustite svoj osmijeh našem iskusnom timu stomatologa!
Ugovorite terminBrzo odgovaramo!

Endodontsko liječenje je važan postupak koji spašava zube od dubokih infekcija i oštećenja. Kada se pulpa zuba (unutrašnje tkivo) ozlijedi ili inficira, endodontsko liječenje uključuje njezino uklanjanje, čišćenje i dezinfekciju kanala te zatvaranje kako bi se spriječila daljnja infekcija.

Cilj endodontskog liječenja nije samo uklanjanje infekcije i oštećenja, već i očuvanje prirodnog zuba što je duže moguće.

Endodontsko liječenje obuhvaća nekoliko ključnih koraka. Prvo se pod lokalnom anestezijom otvara zub kako bi došli do zubne pulpe. Zatim se oštećena ili inficirana pulpa uklanja, a unutrašnjost zuba se temeljito čisti, dezinficira i oblikuje kako bi se uklonili svi tragovi bakterija. Nakon toga, kanali se ispunjavaju posebnim materijalima kako bi se spriječilo ponovno inficiranje i zatvorio prostor unutar zuba.

Sačuvani zub omogućuje normalnu funkciju žvakanja, očuvanje okolnih zuba i estetski izgled osmijeha.

 

Ugovorite besplatni pregled

Zdrav osmijeh počinje ovdje!
Sara Baričević, Google recenzija - Futura

Sara Baričević

Znam gdje ću se uvijek vraćati!
Katelyn Jeffrey, Google recenzija - Futura

Katelyn Jeffrey

I can’t say enough good things about this clinic.

Česta pitanja