Augmentacija

Kirurgija

Augmentacija

Sigurno, funkcionalno i estetsko rješenje
Augmentacija u stomatološkoj kirurgiji ima za cilj poboljšati kvalitetu i kvantitetu oralnih tkiva kako bi se postigli bolji funkcionalni i estetski rezultati kirurških zahvata. Ove tehnike omogućuju stomatolozima da riješe različite probleme, od nedostatka kosti za implantaciju do estetskih problema s gingivama ili rekonstrukcije čeljusti.
Ugovorite terminBrzo odgovaramo!

Augmentacija u stomatološkoj kirurgiji odnosi se na primjenu različitih tehnika i materijala kako bi se nadoknadili kost i meko tkivo na mjestima gdje nedostaju.

U situacijama kada nedostaje dovoljno kosti za uspješnu ugradnju dentalnih implantata ili kada je potrebno popuniti defekte kosti, koristi se kostna augmentacija.

Ova tehnika uključuje transplantaciju kosti ili primjenu različitih kostnih nadomjestaka kako bi se povećala količina ili kvaliteta kosti prije ili tijekom ugradnje implantata. Kada je potrebno povećati visinu kosti u gornjoj čeljusti zbog nedostatka kosti, sinusna augmentacija se može provesti.

Ovaj postupak uključuje podizanje dna sinusa kako bi se stvorio dodatan prostor za ugradnju implantata. To se obično postiže podizanjem membrane sinusa i punjenjem prostora koštanim materijalom.

 

Ugovorite besplatni pregled

Zdrav osmijeh počinje ovdje!
Irenatereza Prpic, Google recenzija - Futura

Irena Tereza Prpic

Stalno se educiraju i nadograđuju već do sada zavidno znanje i strucnost.
Dolores Brbora, Google recenzija - Futura

Dolores Brbora

Najbolji zubari i vise nikad ne idem drugdje!

Česta pitanja